torstai 13. kesäkuuta 2013

Agilityn alkeita

Eilen kävimme Immun kanssa nyt sitten ensimmäisellä agility tunnilla. Kurssi kestää toisiaan enää kolme kertaa. Eilen kävimme esteet läpi yksitellen, melko paljon tuli odottelua, mutta kaikki koiruudet olivat kovin nätisti, joten pystyimme myös Immun kanssa treenailemaan jo opeteltuja esteitä.

Ongelmana toistaiseksi Immun kanssa on selvästi se, että se on ihan liian vauhdikas:) Esteisiin lähti rohkeasti ja toistaiseksi suoritti ne ihan hyvin, mutta ohjaajan kanssa oli puhe siitä, että jos tosissaan haluaa taitoja hioa, pitäisi Immua opettaa hidastamaan vauhtia, jottei sitten mahdollisissa kisatilanteissa ole liikaa vauhtia.

Meitä oli tunnilla 7 koiraa, kaikki erirotuisia ja eri kokoisia:) Saamme kurssin ajan käydä vapaasti treenaamassa tuolla radalla ja ajatuksenani onkin käydä heti lauantaina vilkaisemassa jahka rata olisi vapaa ja sinne pääsisi treenaamaan. On tuo ulkona tapahtuva agility silti enemmän meidän juttu, kun siellä voi odotellessa kuitekin tehdä jotakin:) Tokossa joka tapahtui sisällä, meni paljon aikaa vaan koiran kanssa istuskeluun.

Putki tuotti Immulle (ja muutamalle muullekin koiralle) päänvaivaa. 2/5 kerrasta sain Immun tulemaan. Ensin tuotti päänvaivaa se, että Immu ei tajunnut minun olevan putken toisessa päässä vaan hän yritti kiertää putken ja tulla luokseni. Kahdesti Immu jopa hyppäsi suoraan putken päälle:D En meinannut saada sitä rauhottumaan sen verran, että saisin sen oikeasti keskittymään itse tekemiseen (siis putken kohdalla) mutta eiköhän sekin taito vielä hioonnu:)

Kivaa kuitenkin oli:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti