torstai 27. kesäkuuta 2013

Agility uutisia

Olemme Immun kanssa käyneet nyt agilityn kesäkursista 3/4. Yksi kerta on siis vielä ensi viikolla jäljellä. Olemme myös muutaman kerran käyneet omatoimisesti kentällä treenaamassa. Treenit ovat edelleen pääasiassa yksittäisten esteiden suorittamista. Muutamaan otteesee olemme jo päässeet yhdistelemään esteitä. Immun kanssa on mennyt tosi kivasti, vaikka hän ei kyllä yhtään osaa suorittaa esteitä hallitusta. Jokaiseen esteeseen juostaan vaan päätäpahkaa:) Hypytkin taidetaan enemmiltä osin tehdä joka raaja sojoittaen eri suuntaan. Mutta kivaa on niin omistajalla kuin koirallakin:)

Eilen vastaan tuli ensimmäinen este yhdistelmä, jota en Immua saanut suorittamaan oikein. Koen myös, että ryhmässä on pienellä kentällä liikaa koiria. Meitä on "pahimmillaan" 9 koiraa. Tämä tekee kurssin suorittamisesta melko pitkäveteistä kun esteitä harjoitellaan koira kerrallaan. Suuri osa tunnista menee seisoskeluun. Itse toki nautin siitä, että saan jutella muiden koiranomistajien kanssa, Immu ei aina ole asiasta samaa mieltä.

Eilen vuoroani varrotessa rupesin harkitsemaan, että kysyisin paljonko maksaisi 2x1h tai 4x30min yksityis"opetusta". En sitten vielä kysynyt, mutta ajattelin vielä tällä viikolla asiaa kysyä. Tulin siihen tulokseen, että mielelläni treenaan ohjaajan kanssa, mutta enemmän saisimme irti 30minuutissa kahdestaan kuin 60minuutissa 9 muun koiran kanssa.

Vaikka olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että haluaisin kokeilla noita tunteja "yksityisesti" ilmoittauduin kuitenkin agilityn jatkokurssille, johon osallistuu ainakin 4 koiraa nykyiseltä kurssilta. Ohjaaja sanoi, että siellä käydään läpi vain yhdistettyjä esteitä. Tunnit tulevat myös olemaan 1,5h pitkiä, jotta aikaa ei tuhraannu turhaan esteiden siirtelyyn ja ratojen kokoamiseen. Tästä syystä päätin nyt vielä kokeilla ilman yksityisopetusta (vaikka voihan sen ottaa rinnalle).

Kurssin pituus on jälleen 4x1,5h ja maksaa 50e. Ei mielestäni paha. Katsotaan millaisia agilityhulluja meistä vielä tulee:) On nuo ryhmätunnit kuitenkin itsellekin pientä terapiaa:)

Elokuussa Immulle koittaakin pieni elämänmuutos, sillä Immusta tulee harjavaltalainen:) Kuten siis omistajistakin:) Itse olen elokuun lomalla, joten kerkeämme hyvin Immun kanssa totutella uuteen ja isompaan (60neliötä vaihtuu 170 neliöön:)) kotiin ja pihaan ennen syksyn töitä:) Toivottavasti Immu sopeutuu hyvin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti